AB avslöjar

Läs mer hos Skvitt.

Annonser

2 responses

  1. Alla nya idiotier är alltid nyheter. Det som pågår i vardagen, jämt och ständigt, är aldrig nyheter. Såna tråkiga saker som arbetslöshet, utslagning, försämrad och ojämlik sjukvård, 10-20-30 procent barn som lämnar grundskolan som analfabeter, miljontals som svälter ihjäl – det är ju vardagsmat och inget att skriva om eller analysera vad orsakerna kan vara.

  2. Analfabetbarn och analfabetism är tredje världen dilemma. Emellertid ser framtiden ljus ut för att analfabetismen är på nedgång.

    När Castro förklarade krig mot analfabetismen i Kuba förblev det dok en ickenyhet i våra medier, trots att projektet hade en nittionioprocentig framgång på mindre än 10 år. I övriga Latinamerika var analfabetismen dock fortfarande vida utbredd vid denna vid på det tidiga sextiotalet.

    Trots denna demokratisatsning, som ju analfabetiseringen utgjorde kallades Castros regim för diktatur, trots att i de värsta diktaturena i Latinamerika höll man folken nere i okunskap och analfabetism, inte sällan med fruktansvärt förtryck och tortyr.

    Maktens metoder ser olika ut i olika tider, men media är alltid följsamt inställsamt till härskarklassen!

    /Skvitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: